donderdag 28 oktober 2021

SDG-spel en FAIRTRADE pakketjes voor de scholen in Westende/Slijpe/Leffinge, 28 oktober 2021.

 

De scholen Bontepier, De Duinpieper en t'Slijpertje kiezen voor het SDG-spel en willen op die manier Internationale Solidariteit in de kijker zetten binnen de godsdienst/zedenleer lessen.  
We bezorgen het ganzespel en materiaal voor de Fairtrade-pakketjes, proevertjes + info. 

Hun leerkrachten zullen vrijdagmorgen 29 oktober, voor de herfstvakantie ingaat, het spel over de Sustainable Development Goals ter beschikking stellen van de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar.


 

 
  


                 

FAIRTRADE - les in 't Lombartje in Lombardsijde, 28 oktober 2021.


 

Vandaag bezoeken we het gezellige klasje van Juf Petra (5 de + 6 de leerjaar).
De leerlingen krijgen uitleg over internationale solidariteit en organisaties die zich daarvoor inzetten. 

Nadien kunnen ze FT-producten kiezen in onze 'FAIRTRADE - winkel', appelsap (lokale fruittelers) met quinoa koekjes proeven en tot slot de evaluatievragen beantwoorden. Een hele leerrijke dag waar ook wij veel van opsteken want deze kinderen uiten hun mening als consument: 
de sap smaakt vers, de koekjes zijn superlekker'. 

Blij met de pakketjes die ze mee naar huis mogen nemen!

  

  



 

vrijdag 8 oktober 2021

FAIRTRADE - week, les aan 5 + 6 in de Zandloper te Middelkerke, 8 oktober 2021.

  

Christine en Marc bereiden de komst van de leerlingen in de 3de graad voor. Eerst wordt FAIRTRADE, OXFAM, Internationale Solidariteit en 11.11.11 toegelicht, en we brengen de SDG's ter sprake. De leerlingen stellen veel vragen, en genieten van het winkelgebeuren en proevertjes. Uit de evaluatie blijkt dat de kinderen goed opgelet hebben.

 

  









FAIRTRADE - week, les aan 5de en 6de leerjaar, Sint Lutgardis Westende, 7 oktober 2021.

In de voormiddag trekken Erika en Marc van de werkgroep Fairtrade voor internationale solidariteit naar de klasjes, de leerlingen luisteren geïnteresseerd naar 'Wat is FAIRTRADE, wat betekent OXFAM' en leren over internationale solidariteit, 11.11.11, 4de pijlerprojecten,  SDG's.

Vooral het winkelgebeuren met FAIRTRADE producten en het proevertje (World Shake fruitsap, lokale appelsap en quinoakoekjes) zal de kinderen bijblijven. 

Elke leerling krijgt een pakketje mee naar huis en aan de hand van een evaluatieblad wordt getoetst wat hen is bijgebleven.

5de leerjaar

   
 

6de leerjaar