zondag 22 oktober 2017

Wereldcafe in de Calidris

Zaterdag 21 oktober Wereldcafe met getuigenissen van migranten: een gezin uit Syrie, een man uit Irak, een gezin uit Burundi.

Het Ghent Folk Violin Project, onder leiding van Wouter Vandenabeele, brengen muziek met een betoverende Syrische invloed: viool van Shalan Alhamwy en Arabische luit van Elias Bachoura.

De Noord Zuid projecten verzorgen drank en maaltijden. Inti Sisa Costa biedt Albondiga's met een pittige Tacosaus en rijst aan, evenals Tortilla chips met zelfgemaakte Guacamole. Occasioneel voorziet een Syrische familie gerechten uit eigen cultuur.





vrijdag 20 oktober 2017

Fairtrade op school in Middelkerke

Op dinsdag 10 oktober 2017 en dinsdag 17 oktober 2017 leverende we onze bijdrage aan dit initiatief van de dienst ontwikkelingssamenwerking van de gemeente Middelkerke om de problematiek van eerlijke handel in de wereld aan te kaarten. Leerlingen van het 3de en 4de leerjaar konden in zes specifieke situaties kennismaken met vraagstukken rond eerlijke wereldhandel zowel in het zuiden als bij ons. Ook de waterproblematiek kwam aan bod waarbij de kinderen met de Canacla konden leren om op een zuinige manier hun handen te wassen.

10 okt De Branding

17 okt De Calidris, wat weet je over water

17 okt De Calidris

17 okt De Calidris, de Canacla

Dialoog Mondiaal op 14 oktober 2017

Zaterdag 14 oktober organiseren we in De Kilt, Westende een maaltijd en een ontmoeting met jongeren uit het Imelda instituut te Brussel die op uitwisselingsreis geweest zijn naar Haifa, Israƫl. Naast een filmreportage over die reis konden een 20-tal deelnemers ook in gesprek gaan met de jongeren, die als ambassadeurs van de dialoog, het vreedzaam samenleven van verschillende religies promoten.

 
                Jonge mensen uit West-Vlaanderen met Youness, Ghizlaine, Bryan, zr Greta Coninck, Laus De Boeck, Ambassadeurs van de Dialoog uit Brussel


getuigenis
                         
                                 filmverslag reis Pasen 2017


maandag 9 oktober 2017

Ecopolis in het Kaaitheater 8 oktober 2017

Op uitnodiging van 11 11 11, die dit initiatief mee ondersteunt, namen we deel aan deze ontmoetingsdag rond ecologisch leven. Boekenstand, documentaires en debatten ditmaal gelinkt aan onze plaats in de digitale wereld. Heel verfrissend was de presentatie van Kate Raworth over 'Doughnut Economics'. In het gelijknamige boek wordt uitgelegd hoe de heersende economische modellen geen oplossing hebben voor armoede en de aantasting van ons leefmilieu.
Kate Raworth

Boekenstand

Debat over BigData